Študentski svet

Dosežki študentov

TEKMOVANJA:

Rubikon:

 • Tekmovanje RUBIKON, 04.05.2011, Ljubljana, Slovenija

Študent Andrej Majce je na tekmovanju zastopal Evropsko pravno fakulteto v Novi Gorici in dosegel 4. mesto.

 

 • Tekmovanje RUBIKON, 17.05.2012, Ljubljana, Slovenija

Študentka Aldijana Ahmetović  je na tekmovanju zastopala Evropsko pravno fakulteto v Novi Gorici in dosegla 4. mesto

 

Slovensko tekomovanje iz pogajanj za študente prava:

 •   I. slovensko tekmovanje iz pogajanj za študente prava, 04.03.2011, Maribor, Slovenija

Študenta Andrej Majce in Katja Zajc  sta na tekmovanju zastopala Evropsko pravno fakulteto v Novi Gorici in dosegla 2. mesto.

 •   II. slovensko tekmovanje iz pogajanj za študente prava, 04.03.2012, Maribor, Slovenija

Na II. slovenskem tekmovanju iz pogajanj za študente prava so sodelovali Jure Švigelj, Nataša Kolavčič, Robert Carvely, Irene Carvely, Aldijana Ahmetović, Irena Stepanović, Janja Cigoj, Klement Perko, Eva Leon, Marija Kralj, Živa Šušmelj, Luka Švab, Andrej Majce in Katja Zajc. Najboljši rezultat na tekmovanju je dosegla ekipa Evropske pravne fakultete v Novi Gorici (Živa Šušmelj in Luka Švab).

 •  III. slovensko tekmovanje iz pogajanj za študente prava, 08.03.2013, Maribor, Slovenija

Na III. slovenskem tekmovanju iz pogajanj za študente prava so sodelovali Janja Cigoj, Kolavčič Nataša, Luka Švab in Živa Šušmelj. Najboljši rezultat na tekmovanju je dosegla ekipa Evropske pravne fakultete v Novi Gorici (Živa Šušmelj in Nataša Kolavčič).

 

Pitamičevo vseslovensko tekmovanje študentov prava:

 •    I. Pitamičevo vseslovensko tekmovanje študentov prava, 2009, Ljubljana, Slovenija

Pitamičevo tekmovanje študentov prava je organizirano po vzoru  mednarodnih moot courtov, in je zasnovano kot simulacija postopka pred Ustavnim sodiščem Republike Slovenije. V letu 2009 se so se Pitamičevega tekmovanja udeležili študentje Karin Seljak, Katarina Barbara Ostan, Jure Pfeifer, Majda Lazar, Andreja Slejko, Maja Tomaševič, Katerina Böhmova in Saša Peršolja.

 •   II. Pitamičevo vseslovensko tekmovanje študentov prava, 2010, Ljubljana, Slovenija

Pitamičevo tekmovanje študentov prava je organizirano po vzoru  mednarodnih moot courtov, in je zasnovano kot simulacija postopka pred Ustavnim sodiščem Republike Slovenije. V letu 2010 se so se Pitamičevega tekmovanja udeležili študentje Polona Lapanje, Erazem Bohinc, Irena Stepanovič, Nina Ribarič, Nika Pipan, Adriana Lorenzutti, Tadej Miklavčič, Anže Fric, Patricija Peklar, Tadej Lončarič, David Matjažič in Marija Kralj.

 

 •   III. Pitamičevo vseslovensko tekmovanje študentov prava, 17. – 18.03.2011, Ljubljana, Slovenija

Pitamičevo tekmovanje študentov prava je organizirano po vzoru  mednarodnih moot courtov, in je zasnovano kot simulacija postopka pred Ustavnim sodiščem Republike Slovenije. V letu 2011 se so se Pitamičevega tekmovanja udeležili študentje Erazem Bohinc, Andrej Majce, Katja Zajc in Nina Zupančič.

 •    IV. Pitamičevo vseslovensko tekmovanje študentov prava, 15. – 16.03.2012, Ljubljana, Slovenija

Pitamičevo tekmovanje študentov prava je organizirano po vzoru  mednarodnih moot courtov, in je zasnovano kot simulacija postopka pred Ustavnim sodiščem Republike Slovenije. V letu 2012 sta se  Pitamičevega tekmovanja udeležila študenta Živa Šušmelj in Luka Švab. Skupno sta zasedla 10. mesto.

 •      V. Pitamičevo vseslovensko tekmovanje študentov prava, 14. – 15.03.2013, Ljubljana, Slovenija

Pitamičevo tekmovanje študentov prava je organizirano po vzoru  mednarodnih moot courtov, in je zasnovano kot simulacija postopka pred Ustavnim sodiščem Republike Slovenije. V letu 2013 so se  Pitamičevega tekmovanja udeležili študentje Tina Špilak, Ina Novak, Matevž Žnidaršič, Adriana Lorenzutti, Tadej Petejan in Nataša Kolavčič. Študentje  Nataša Kolavčič, Adriana Lorenzutti in Tadej Petejan so skupno zasedli 5. mesto.

 

Ostala tekmovanja:

 

 •   2. IASLA international air and space law asociation moot court competition, 25. – 28.03. 2012, Cambridge, Velika Britanija

Tekmovanja 2. IASLA international air and space law asociation moot court competition so se udeležili študentje Team 205 – Slovenia (Erazem Bohinc, Andrej Majce in Nina Matijašević) ter skupno zasedli 4. mesto.

 •     7. mednarodno tekmovanju iz mednarodnega humanitarnega prava Youth for Peace, 15. -19.05.2012, Minsk, Belorusija

Tekmovanja iz mednarodnega humanitarnega prava Youth for Peace so se udeležili študentje Jure Švigelj, Nataša Kolavčič in Živa Šušmelj ter skupno zasedli 3. mesto.

 •  Summer Economics Institute (SEI) 2012 Student Internship, 2012

Študentki Špela Čič in Pola Mally sta se v letu 2012 udeležili Summer Economics Institute (SEI) 2012 Student Internship ter prejeli priznanje o uspešno pripravljenem pripravništvu s strani Ameriške ambasade in AmCham zbornice.

 •  The Slovenia International Model of United Nations, 12. – 16.9.2012, Ljubljana, Slovenija

Mednarodna simulacija Združenih narodov SiMUN, je namenjena ambicioznim študentom z zanimanjem za mednarodno problematiko ter delovanje organov Združenih narodov.
Simulacije sta se udeležili študentki Nataša Kolavčič in Živa Šušmelj.

 •   Young Active Volunteer, Project »Active citizen«,  sponsored by US Embassy in Slovenia,9.-11.02.2012, Ljubljana, Slovenija

Pri projektu »Active citizen« sta sodelovali tudi študentki Evropske pravne fakultete v Novi Gorici, Nataša Kolavčič in Kaja Krump.

 • Model European Union Strasbourg 2013, 20 – 27. 04.2013, Strasbourg, Francija

Model Evropska unija (MEU) je edinstvena simulacija odločanja v EU in politike, ki se odvija vsako leto v Strasbourgu. V letu 2013 se je simulacije udeležila študentka Tina Debeljak.

 •    BIMUN (Belgrade international model UN 2013), 14. – 17.03.2013, Beograd, Srbija

Mednarodni model Združenih Narodov je simulacija konference organov Združenih narodov, na kateri sodelujejo študenti iz celega sveta, ki kot delegati zastopajo določeno državo, ki jim je bila dodeljena. Študentka Aleksandra Andrejević je sodelovala v Svetu za človekove pravice, kot ena izmed delegatinj Peruja. Tema, ki jo je obravnavala, so bile človekove pravice in internet.

NAGRADE:

Društvo za Združene narode za Slovenijo vsako leto razpisuje nagrade za najboljša diplomska, magistrska in doktorska dela s področja delovanja Organizacije združenih narodov, ki so bila obranjena med 1. oktobrom in 30. junijem tekočega študijskega leta. Nagrade so prejeli tudi študentje Evropske pravne fakultete v Novi Gorici.

2013:

–     Erazem Bohinc je za svojo diplomsko nalogo pod mentorstvom doc. dr. Jerneja Letnarja Černiča, prejel nagrado društva OZN, za enega od najboljših prispevkov s področja delovanja Organizacije združenih narodov

–     Leon Slak je za svojo doktorsko disertacijo pod mentorstvom prof. dr. Ernesta Petriča in somentorstvom prof. dr. Mihe Pogačnika, prejel nagrado društva OZN, za enega od najboljših prispevkov s področja delovanja Organizacije združenih narodov –

2012:

–      Pregelj, Katja: Vprašanje morebitnih kršitev mednarodnega prava v imenu vojne proti terorizmu (magistrsko delo, Evropska pravna fakulteta v Novi Gorici, mentor: prof. dr. Ernest Petrič) (2012)

–      Smrekar, Robert: Razmerje prava OZN in prava EU skozi prizmo varovanja človekovih pravic (magistrsko delo, Evropska pravna fakulteta v Novi Gorici, mentor: doc. dr. Matej Avbelj) (2012)

2011:

–      Mavrič, Jernej: Kadi – evropski »Solange« v odnosu do mednarodnega prava? (diplomsko delo, Evropska pravna fakulteta v Novi Gorici, mentor: doc. dr. Matej Avbelj)2011

–      Rijavec, Tina: Mednarodna organizacija dela in njena prizadevanja za uveljavljanje delavskih pravic na primeru Mjanmar (diplomsko delo, Evropska pravna fakulteta v Novi Gorici, mentor: prof. dr. Miha Pogačnik) 2011

2009:

–      Zagoričnik, Petra: Pregon piratov po mednarodnem pravu. Evropska pravna fakulteta v Novi Gorici, mentor: prof. dr. Miha Pogačnik. Diplomsko delo. (2009)

2008:

–      Florjančič, Urška: Razmerje med temeljnima načeloma mednarodnega prava o integriteti držav in načelom o pravici naroda do samoodločbe ter primer Kosova. Evropska pravna fakulteta Nova Gorica, mentor: prof. dr. Ernest Petrič. Diplomsko delo.(2008)